Grad Tuzla: Predložena tri imena za dodjelu javnih priznanja, na potezu Gradsko vijeće
Foto: Tuzlanski.ba

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla koje će biti održano 6. jula razmatrat će se i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja u 2023. godini.

Komisija za odlikovanja i priznanja, kojom predsjedava Redžep Ismajlovski, pripremila je i Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje dostavlja prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja u 2023. godini.

Radi odavanja priznanja za postignuti doprinos i postignute rezultate u radu, afirmaciji i zaštiti ljudskih prava i sloboda, tolerancije i demokratije, zaštite na radu i zaštite okoline, kao i za doprinos u odbrani Tuzle i Bosne Hercegovine, u spašavanju ljudi i imovine, unapređivanju uslova života u Tuzli, afirmaciji i razvoju lokalne samouprave i mjesnih zajednica, kao i unapređenju socijalne i dječije zaštite, a u povodu obilježavanja značajnih datuma iz historije Tuzle, predloženo je da se dodijele sljedeća javna priznanja Tuzle:

a) Priznanje Povelja Grada Tuzla u povodu obilježavanja 4. aprila dodjeljuje se Mehi Bajriću;

b) Priznanje Tuzlanska plaketa u povodu obilježavanja 1. marta dodjeljuje se Adnanu Mujkiću;

c) Priznanje Tuzlanska lenta u povodu obilježavanja 1. marta dodjeljuje se Jasminu Salkiću.

Ukoliko Gradsko vijeće Tuzla usvoji ovaj prijedlog Dodjela javnih priznanja izvršit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzla.