Maestralni Španac izborio finale: Ni Sinner nije mogao protiv Carlosa Alcaraza
Foto: Tuzlanski.ba

Carlos Alcaraz plasirao se u finale Roland Garrosa. Španac je u spektakularnom polufinalu pobijedio novog vođu ATP liste Jannika Sinnera s 3:2, po setovima 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3.

Sinner fenomenalno otvara meč. Osvojio je uvodna četiri breaka prvog seta, a Alcaraz je izgledao neprepoznatljivo u tim trenucima.

Uspio je Španac potom malo zaprijetiti. Vratio je jedan break, ali ga je izgubio već u sljedećem gemu, pa je Sinner osvojio prvi set sa 6:2.

Odlično Italijan ulazi i u drugi set. Rani break mu je donio prednost od 2:0 u gemovima, no Alcaraz potom kreće u furiozan napad prema protivniku. Razbio je Sinnera u ostatku drugog seta kojeg je na kraju dobio sa 6:3 i izjednačio je rezultat na 1-1.

Sinner je tokom drugog seta imao problema sa žuljevima na ruci. Vidljivo je bilo da igra s bolovima, što je Alcaraz maksimalno koristio.

Izgubio je Sinner servis u trećem gemu trećeg seta. Činilo se kako u tim trenucima sve ide na stranu Carlosa Alcaraza, no ubrzo je čudesni Italijan ponovo potpuno okrenuo meč na svoju stranu.

Uslijedio je break Sinnera, zatim je spasio četiri lopte na svoj servis, da bi potom ponovo oduzeo servis Alcarazu u šestom gemu i dominantno na kraju dolazi do osvajanja trećeg seta (6:3) i vodstva od 2-1 u setovima.

Četvrti set donosi mnogo sigurniju igru na servisu kod oba tenisera. Nije bilo prilike za break sve do 10. gema kada je Sinner napravio četiri greške kod 30:0 i Alcaraz dolazi do seta sa 6:4 i izjednačenja rezultata na 2-2.

Nastavio je Alcaraz pogađati apsolutno sve u petom odlučujem setu. Odmah je došao do breaka, a zatim je i odbranio napade Sinnera za povratkom u meč.

Do kraja je čudesni Španac uspio sačuvati prednost. Dobio je set sa 6:3 i otišao je u finale gdje ga čeka duel s boljim iz meča Alex Zverev - Casper Ruud.