Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi obavili novi trening, Petev na raspolaganju imao sve igrače

Preuzmite sliku

Zmajevi su večeras u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obavili drugi trening uoči gostujućih kvalifikacionih mečeva za SP protiv Kazahstana (9. oktobar) i Ukrajine (12. oktobar).

Selektor Ivajlo Petev je na večerašnjem treningu imao na raspolaganju sve pozvane igrače, a naša ekspedicija sutra ujutro iz Sarajeva putuje za Kazahstan.

Petev je danas istakao da će u narednim mečevima sve zavisi od nas samih.

“Igrači koji su tu su za mene najbolji. Imamo mi ideju na koji način i kako igrati. Želimo biti korak bolji nego što smo bili prije. I Kazahstan ima određenih problema kao i mi, ali to je prilika za druge igrače. Trebamo da izgledamo još bolje i sve ovisi o nama”, kazao je selektor na današnjoj press konferenciji i dodao:

“Mislim da većina naših igrača igra dobro u klubovima. Dobro sam pratio i imamo sliku. Nije samo kvaliteta da zabije gol, već je zajedništvo meni najbitnije. Uvijek imam plan u glavi kako će to izgledati. Imamo puno igrača koje nemamo u kadru, ali je to šansa za druge da pokažu kvalitet.”

  • Inače, Petev za naredne susrete neće moći računati na Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Stjepana Lončara, Marija Vrančića, Matea Sušića (svi povrijeđeni) te Sinišu Saničanina (pozitivan na korona virus).

    Dennis Hadžikadunić će propustiti duel sa Kazahstanom zbog povrede.

  • Na spisku Peteva za naredne mečeve nalaze se sljedeći igrači:

    Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

    Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City), Dario Đumić (Twente);

    Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Elvis Sarić (Gorica), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Sanjin Prcić (Strasbourg), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija);

    Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje