Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji Slobode: Saopćenje kluba ima skrivenu poruku

Preuzmite sliku

Nakon utakmice 8. kola BHT Premijer lige između Slobode i Borca FK Sloboda je putem svoje zvanične web stranice objavila saopćenje za javnost u vezi sa brojem prodatih ulaznica za navedeni meč.

Podsjetimo, iz FK Sloboda su između ostalog istakli u saopćenju kako je za utakmicu Sloboda – Borac prodato ukupno 1360 ulaznica što je u kasu kluba donijelo zaradu od 6800 KM.

Dalje se navodi kako je organizacija utakmice koja uključuje Sector Securty, MUP, Vatrogasnu jedinicu, SHMP i obaveze prema PU FBiH koštala oko 6500 KM.

Podsjetimo, pred utakmicu Sloboda – Borac putem društvenih mreža pokrenuta je akcija da se kupi što veći broj karti kako bi se na taj način simbolično pomoglo Slobodi koja je u ozbiljnoj finansijskoj krizi jer su fudbaleri u štrajku zbog dugovanja koja klub ima prema njima.

Kao reakciju na saopćenje FK Sloboda danas su se oglasili i iz UG ‘Prijatelji FK Sloboda’ iz kojeg smatraju da se u saopćenju krije skrivena poruka koja glasi: ‘Ne isplati se pomagati Slobodu, mi smo je odlučili ugasiti‘.

Saopćenje ‘UG Prijatelji FK Sloboda‘ u nastavku prenosimo u cijelosti:

Dana 16.09.2019. godine FK Sloboda Tuzla je na svojoj oficijelnoj web stranici objavila izvještaj o prodatim ulaznicama sa utakmice FK Sloboda – FK Borac, odigrane u okviru 8. kola BHT Premijer lige.

U.G. Prijatelji FK Sloboda duboko vjeruje da je trenutna uprava kluba, ili osobe koje na nju vrše uticaj, u potpunosti otvorila karte vezano za njihove planove sa našim klubom.

Uprava kluba je u svom saopćenju istakla jednu izuzetno zlonamjernu skrivenu poruku. Ta poruka u svakodnevnom žargonu glasi:

Ne isplati se pomagati Slobodu, mi smo je odlučili ugasiti.

Ta poruka je zbir svih odluka aktuelnog establišmenta od kako su došli u poziciju da odlučuju u ime Slobode. Također, ona je šamar svakom navijaču i to baš u sezoni kada su navijači, uzimajući u obzir ovosezonski prosjek gledatelja na Tušnju, nesporno i najveći ovosezonski sponzor kluba.

Da su na taj način razmišljali Meša Selimović, Mitar Trifunović Učo, Fahrudin Avdičević i hiljade drugih osoba koji su svojim bivstvom doprinjeli jubileju “stogodišnjice”, naš klub ne bi doživio niti desetogodišnju obljetnicu.

Sigurni smo da trenutna uprava kluba nije dovoljno pažljivo pratila naš klub u periodu 2011.-2013., jer da jeste bila bi u mogućnosti da prepozna identičan obrazac ponašanja odgovornih osoba u Slobodi i oko nje.

Nedopustivo je dovesti se u situaciju da se kasni za izmirivanjem obaveza prema igračima i stručnom štabu, uzimajući u obzir godišnje prihode koje je FK Sloboda imala na raspolaganju u posljednjih nekoliko godina.
Pravo pitanje na koji se trebaju dati dogovori jeste način raspolaganja sredstvima.

U vezi sa navedenim, članovi našeg udruženja koji sudjeluju u radu klupske skupštine će insistirati na tome da se na skupštini razmatraju sve činjenice i dokazi koje se odnose na finansijske tokove u klubu:

– zaključene ugovorne odnose kluba sa igračima i drugim stranama;
– pojedinosti o transferima igrača iz kluba;
– obaveze nastale usljed pravosnažnosti odluka nadležnih sportskih i sudskih subjekata;
– pregled zapisnika i odluka upravnih organa u cilju kontrole izvršenja klupskih akata, uvida u zakonitost u radu kluba uopće, te poduzimanja zakonom neophodnih radnji u slučaju utvrđivanja nepravilnosti i odgovornosti ovlaštenih osoba ispred kluba, navode iz Udruženja građana ‘Prijatelji FK Sloboda’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje