Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Ahmetovića i Elvis Sarić napušta Slobodu i odlazi u Sarajevo?

Preuzmite sliku

Prije nego što zvanično počnu pripreme za narednu sezonu, Sloboda će odigrati jednu kontrolnu utakmicu.

Za sutra u 17.30 sati zakazana je utakmica s novim prvoligašem Slogom iz Simin Hana, kako bi se provjerila kvaliteta desetak igrača koji su došli na probu.

Među njima ima Nigerijaca, Senegalaca, par igrača koji su igrali za nižerazredne engleske klubove, kao i  igrača Slobode koji su bez većeg uspjeha nastupali za neke klubove u Belgiji, te domaćim ligama.

Prema onome što se moglo vidjeti na pripremnim treninzima, malo ko će od njih ostati u Slobodi, pa se postavlja pitanje s kakvim igračkim kadrom će Tuzlaci ući u Evropsku ligu i naredno prvenstvo BiH.

Iz tuzlanskog kluba za sada igrači uglavnom odlaze. Nakon Mersudina Ahmetovića, koji je potpisao za Sarajevo, s čelnicima Bordo tima pregovara i Elvis Sarić. Još niko iz kluba nije kontaktirao Harisa Mehmedovića, Sulejmana Krpića i Ivana Kostića, a ne zna se hoće li na golu ostati Kenan Pirić.

Uprava tuzlanskog kluba po završetku prvenstva otpustila je Slobodana Lakičevića, Pericu Ivetića, Anesa Haurdića i Adnana Salihovića, dok su na posudbu upućeni Mirza Hamzabegović, Omar Pršeš i Ermin Husić.

Pojedini igrači još prije su upućeni na posudbu u druge klubove, poput Adnana Mujkića (Orašje) i Aleksandra Nikolića (Radnički, Lukavac), pa nije jasan njihov trenutni status.

Za sada se kao novi igrači spominju jejdino golman Filip Erić iz Drine, Dario Tomić iz Istre 1860, te Vladimir Grahovac iz Čelika.

Prozivka Slobode zakazana je 10. juna u 10 sati, a prema nezvaničnim informacijama ekipa bi već u 10.30 sati trebala otputovati na Kupres gdje će obaviti prvi dio priprema. Povratak je predviđen 16. juna, a dva dana kasnije ekipe odlazi na dvosedmične pripreme u Čatež (Slovenija).

Po svemu sudeći, Sloboda će tokom priprema skupljati nove igrače i iščekivati izvlačenje parova za pretkolo Evropske lige (20. juna), kada će saznati ime suparnika s kojim će u dvomeč ući 30. juna. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,