Selektor Slovenije je sinoć u toku produžetaka zaradio crveni karton i ostatak meča je ispratio sa tribina.

Evo zašto je selektor Slovenije dobio crveni karton
Foto: UEFA | "Porazi se ne slave"

U 115. minuti dosuđen je penal za Portugal. Ronaldov udarac je odbranio Oblak, a odlukom nije bio zadovoljan Matjaž Kek.

On je na pauzi između produžetaka prišao pomoćnom sudiji, dotakao ga za rame, a glavni sudija Daniel Orsato pokazao je crveni karton selektoru Slovenije.

Dakle, crveni karton je zaradio zbog doticanja pomoćnog sudije, to je izričito zabranjeno po UEFA pravilima.

Vezani članak Ronaldo i društvo nakon penala savladali hrabru Sloveniju za četvrtfinale

Matjaž Kek nakon Portugala: Porazi se ne slave

"Kada izgubiš na jedanaesterce protiv ekipe kao što je Portugal, onda uvijek postoji neka tuga. Porazi se ne slave. Prava utakmica, nažalost, sa nesretnim završetkom, ali kao što se to vratilo poslije Srbije, vrlo brzo protiv Engleske, vratit će se i sada.

Zaista sam ponosan jer vodim momke koji imaju karakter. Imam tim koji zna šta želi i koji je dobio veliko zadovoljstvo što se fudbal vratio u Sloveniju.

Želim čestitati Portugalu, treba znati pobijediti na jedanaesterce. Što se nas tiče, tužan sam što se moramo vratiti, volio bih ostati na ovom turniru.

Utakmica je bila u njihovim rukama, ali mi smo prerasli u ovu utakmicu. Žao mi je navijača, s takvom energijom. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, ali Portugal je to zaslužio", kazao je Matjaž Kek nakon utakmice.