Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu 2. kola kvalifikacija za Eurobasket protiv selekcije Francuske.

Iako je NBA igračima zabranjeno da igraju u ovom kvalifikacijskom prozoru, Francuzi su večeras u Mejdanu nastupili u izuzetno jakom sastavu.

Međutim, izuzetno motivisani košarkaši Bosne i Hercegovine uz sjajnu podršku publike sa tribina dvorane Mejdan u Tuzli odlično su ušli u utakmicu te nisu dopuštali gostima niti jednog trenutka da se rezultatski odvoje.

Prvih deset minuta utakmice košarkaši Francuske uspijevaju u posljednjim sekundama da riješe u svoju korist rezultatom 15:16.

U nastavku utakmice prilično izjednačena igre na obje strane s tim što gosti uspijavaju da održavaju rezultatsku prednost pa se na odmor odlazi kod rezultata 32:34.

Najefikasniji u redovima Francuske u prvom poluvremenu bio je Isaia Cordinier sa 9 poena dok za Zmajeve odličnu partiju pruža Edin Atić koji je do sada ubacio 11 poena, a raspoložen je i Kenan Kamenjaš koji je postigao 7 poena.

Očekujemo u nastavku utakmice nešto bolje izdanje Džanana Muse i rezultatski neizvijesnu utakmicu do samog kraja. (Foto: Blicko Junior)