Evo zbog čega ne biste trebali kupovati najjeftiniju tjesteninu

Iako se sva tjestenina radi od brašna i vode, razlike u cijeni itekako se primijete, a ona najlošija drugi dan bit će gotovo nejestiva… Iako rijetko dobija pažnju kakvu zaslužuje, tekstura hrane jednako je važna kao i…

Kremasta salata s tjesteninom idealna za tople mjesece

Hladne salate s tjesteninom ukusne su u svako doba godine, no na proljeće i ljeto su omiljene. Izvrstan su odabir za brzi ručak, a mogu biti i nešto drugačiji prilog uz roštilj. Danas vam donosimo…

Za sve ljubitelje tjestenine: Ukusne zapečene špagete

Za sve ljubitelje tjestenine, evo jedan odličan recept za zapečene špagete. Sastojci 220 g špageta 1 jaje, umućeno 2 šolje rendane mocarele 1/4 šolje parmezana 200 g salame po izboru (može i kobasica ili seckana…

Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine

Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine. Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u…

Recept dana: Složenac od sira i tjestenine gotov u tren oka

Jednostavna tjestenina sa sirom idealan je ručak. Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna…

Izbjegnite “smrtne grijehe” prilikom kuhanja tjestenine

Stavite ju u lonac, kuhate nekoliko minuta, nabacite malo umaka na nju – pa koliko teško može biti skuhati tjesteninu?Pa, zapravo jako je jednostavno postati žrtvom jednog (ili više) smrtnih grijeha kuhanja tjestenine. Slobodno napravite…