Ukusna i neobična: Tjestenina sa medom, bananama i orasima
Tjestenina ne mora samo da se sprema uz sos, već može da se jede i sa voćem i orasima. Bakina kuhinja donosi zanimljiv recept… Potrebno je: 200 gr testenine 3 kašike prezli 1 kašika meda…
Tjestenina ne mora samo da se sprema uz sos, već može da se jede i sa voćem i orasima. Bakina kuhinja donosi zanimljiv recept… Potrebno je: 200 gr testenine 3 kašike prezli 1 kašika meda…
Iako se sva tjestenina radi od brašna i vode, razlike u cijeni itekako se primijete, a ona najlošija drugi dan bit će gotovo nejestiva… Iako rijetko dobija pažnju kakvu zaslužuje, tekstura hrane jednako je važna kao i…
Hladne salate s tjesteninom ukusne su u svako doba godine, no na proljeće i ljeto su omiljene. Izvrstan su odabir za brzi ručak, a mogu biti i nešto drugačiji prilog uz roštilj. Danas vam donosimo…
Tjestenina je mnogima čest izbor na meniju. Mnogi tjesteninu kuhaju u vodi u koju su dodali sol, i potom, kad je tjestetnina kuhana, vodu izliju u sudoper. Slavni kuhari to ne čine. Oni tu vodu…
Za sve ljubitelje tjestenine, evo jedan odličan recept za zapečene špagete. Sastojci 220 g špageta 1 jaje, umućeno 2 šolje rendane mocarele 1/4 šolje parmezana 200 g salame po izboru (može i kobasica ili seckana…
Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine. Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u…
Priprema je toliko teška i dugotrajna da je već 300 godina samo žene iz jedne talijanske obitelji znaju pripremiti Daleko od azurno plavog mora i krševite obale, talijanska Sardinija koja se uvija svojim ponorima i…
Sir, paradajz i začini su sastojci neodoljivih i uskusnih soseva za sve tjestenine i sve generacije. Najbolji sosovi za tjesteninu se pripremaju kod kuće sa malo namirnica. Donosimo vam tri osnovna recepta koja će zadovoljiti…
Jednostavna tjestenina sa sirom idealan je ručak. Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna…
Stavite ju u lonac, kuhate nekoliko minuta, nabacite malo umaka na nju – pa koliko teško može biti skuhati tjesteninu?Pa, zapravo jako je jednostavno postati žrtvom jednog (ili više) smrtnih grijeha kuhanja tjestenine. Slobodno napravite…