Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine

Preuzmite sliku

Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine.

Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u tjesteninu jer ono neće pomoći da se špagete/makarone ne zalijepe jedna za drugu.

Da budemo precizniji, kuhar kaže da bi one koji to rade “trebalo da bude sramota jer ovaj divni, skupi sastojak tako traće”.

On dodaje da postoji daleko jeftiniji trik koji će vam pomoći da se tjestenina ne zalijepi.

“Mislim da je najgluplja stvar koju sam ikada čuo u vezi sa kuhanjem tjestenine da treba dodati maslinovo ulje da se ne bi zalijepila. To je laž, a osim toga, traćite taj divni sastojak i treba da vas bude sramota. Sve što bi trebalo da uradite, kako biste izbjegli da se tjestenina lijepi, je da često miješate dok se kuva”, savjetuje Viviani.

“Samo miješajte testeninu, lijeni ludi!”

Viviani je riješio i “misteriju” u vezi sa tim da li tjesteninu treba posoliti.

“U redu je dodate malo soli, ali budite pažljivi da ne presolite testeninu, naročito ako pravite i neki slani sos ili dodajete sir koji je već slan”, kaže kuvar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,