Veoma korisna: Evo zašto biste trebali čuvati koru od narandže

Kad jedete narandžu, uživate u sočnim kriškama, a kore bacate. Međutim, kako piš Bright Side, kore možete iskoristiti, pa biste možda trebali dobro razmisliti prije nego što ih bacite u smeće. Izbjeljivanje zuba Kad razmišljamo…

Kora mu je čak jestiva: Evo kako se kivi jede

Osim što je ukusan sirov, kivi se može stavljati u voćne salate, smoothieje, od njega se rade razni kolači i ostale slastice, a ima vrlo malo kalorija. Kivi je egzotično voće porijeklom iz Kine te…

Zašto je važno da prije konzumiranja bademi odstoje u vodi?

Hrskavi i hranljivi bademi savršen su međuobrok kojim ćete brzo obuzdati glad. Zahvaljujući nevjerovatnim zdravstvenim prednostima, bademi su najpopularniji među orašastim plodovima. Nekoliko badema u vašem desertu ili salati može da poboljša ukus i pruži…

Dobro ga operite: U kori avokada kriju se opasne bakterije

Američka uprava za hranu i lijekove savjetuje da pažljivo operete avokado prije konzumacije jer u njegovoj kori kriju opasne bakterije koje se rezanjem mogu prenijeti u meso ploda. Avokado je jedna od omiljenih namirnica jer…

Voće i povrće koje se guli, a ne bi trebalo

Znate li da određene vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo gulite? Osim što ćete uštedjeti vrijeme, zadržat ćete i mnoge hranjive sastojke i okuse koji bi se…