Znate li koja je razlika između smeđih i bijelih jaja?
Iako u našim trgovinama i na pijacama uglavnom prodaju jaja smeđe ljuske, postoje i ona bijela. Okusom su ista, a boja ovisi o vrsti nosilice, odnosno o tome kakve boje su im uške i perje.…
Iako u našim trgovinama i na pijacama uglavnom prodaju jaja smeđe ljuske, postoje i ona bijela. Okusom su ista, a boja ovisi o vrsti nosilice, odnosno o tome kakve boje su im uške i perje.…
Je li dovoljno zapaliti hrpu šibica kako bi se ispekla jaja? Šta mislite, je su ili uspjeli ili ovo nije bilo dovoljno? Pogledajte rezultat ovog pokusa:
Šta se dogodi kada bebi daš jaje? Prema TikTok korisnici cassandranguyen981, ako bebi daš sirovo jaje, ono će biti nježno s njim. Nema šanse, zar ne? Pa, nakon što je probala s vlastitom kćerkicom –…
Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja koja je preminula 1992. godine, ali njezine knjige i danas izazivaju velik interes. Tako su izdavači nedavno pripremili reizdanje njezine knjige How To Cook A Wolf iz 1942.…
Crtanje kredama na asfaltu omiljena je aktivnost gotovo svakog djeteta. Ako nemate kupovne krede, možete napraviti i svoje. Sve što vam treba je par sastojaka koje imate kod kuće, prenosi 24sata.hr. Sastojci: 4 do pet…
Birajte što svježija jaja, i to hladna – direktno iz frižidera, kako bi lakše zadržala oblik tokom poširanja… Poširana jaja poslužena u mješavini jogurta i bijelog luka turski su specijalitet, dostojan sultana. Prema nekim podacima,…
Od doručka do večere i deserta mnoga jela zahtijevaju kao glavni sastojak jaja ili neki njihov dio poput žumanjak ili bjelanjka. Ali, šta učiniti ako vam trebaju jaja, a nemate ih kod sebe? Zbog globalne…
Uskrs i uskršnja jaja ne mogu jedno bez drugoga, ali svi znamo da boje za njihovo ukrašavanje nastaju uz pomoć hemikalija te su svake godine sve skuplje i skuplje. Ove godine uštedite nešto novca i…
Ponestalo vam je jaja, a baš ste se zaželjeli palačinki? Ne brinite se, možete ih napraviti i bez njih. Bit će jednako dobre kao i palačinke koje se rade s jajima, a njihov nedostatak vjerovatno…
Za savršenu kajganu ili kuhana jaja prepišite trik kojim se služe kuhari u restoranima i imat ćete jelo bez greške… Kako se jaja ne bi prekuhala ili prepekla, vatra ne smije divljati. Ako je vatra prejaka, kajgana…