Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Shakirina trenerica otkrila tajnu njene figure

Preuzmite sliku

Trening popularne pjevačice se sastoji od mnogo plesa, vježbi visokog intenziteta i kružnog treninga.

Što se tiče prehrane, Shakira preferira manje i svježe obroke Čak i kad se ne sprema za nastup na poluvremenu Super Bowla, Shakira naporno vježba kako bi ostala u formi i živjela zdravim životom, prenosi msn.

Osim intenzivnog vježbanja (tj. mnogo plesnih proba), njezina kondicijska rutina slijedi istu jednostavnu strukturu koju radi godinama.

Evo šta ona čini da ostane u nevjerojatnoj formi u 44. godini. Shakira vježba šest dana u sedmici Shakirina trenerica i dobra prijateljica Anna Kaiser ispričala je sve o njezinoj fitness rutini.

 • ,,Svaki je dan drugačiji, jer želim biti sigurna da je pripremam ne samo za Super Bowl, već i za sve ostalo. Njezin se trening mijenja ovisno o fizičkim zahtjevima radnog dana koji predstoji..”, kazala je Anna.

  Danima, kada ima vremena, radi intenzivnije vježbe koje je posebno programirala Kaiser. Rade sve, od plesnih intervala do HIIT vježbi (intervalne vježbe visokih intenziteta) ili kružnog treninga Shakira vježba šest dana u sedmici, a odmara nedjeljom.

  Inspiriše ju slušanje Green Daya dok radi vježbe. Mobitel joj je dugo isključen. Ovo je svakodnevna praksa inspirisana njezinom trenericom, koja joj ne dozvoljava da uključi mobitel dok ne završi vježbanje i provede vrijeme s djecom – rekla je pjevačica. Uz bržu muziku se bolje vježba ali i najmanje iscrpljuje.

 • Tokom dana jede male, svježe i zdrave obroke. To su mali obroci bogati hranjivim sastojcima koji ju drže sitom cijeli dan. Prije Super Bowla je izbjegavala šećer i mliječne masti, ali obično jede sve, ali umjereno. Ravnoteža je zaista važna. Jako je bitno imati i trenutke u kojima vam je dozvoljeno da imate dan za varanje.

  Za doručak su joj često jaja ili avokado s maslinovim uljem, rajčicom i morskom soli. Nakon toga pije smoothie, jede bobice, a ponekad zelenilo.

  Za ručak jede ribu i svježe povrće ili salatu. Poslijepodne pojede supu od artičoka, poriluka i patlidžana ili mrkve.

  Za večeru također jede ribu i povrće. Često ribu zamijeni svinjskim kotletima koji su njena najdraža hrana. Ponekad pojede tamnu čokoladu bez šećera. Što se tiče njege kože, jednostavna je Vitamin C i krema za sunčanje dvije su stvari bez kojih joj je život nezamisliv. Koristi vitamin C serum jer kaže da on stimuliše kolagen i pomaže da joj koža bude meka. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,