Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je Marilyn Monroe održavala figuru: Njen način ishrane smatrali su “bizarnim”

Preuzmite sliku

Marilyn Monroe važi za ikonu ljepote, a nikad se nije mučila s vježbama i dijetama.

Marilyn Monroe bila je visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma i ponosno isticala svoje obline. Bila je prva žena u Hollywoodu koja je govorila o svom režimu ishrane, u članku objavljenom 1952. godine u magazinu „Pageant“ pod naslovom „How I Stay In Shape“, prenosi Nova.rs.

„Iskreno, nikada nisam smatrala svoju figuru specijalnom; donedavno sam rijetko i razmišljala o tome“, rekla je tada 26-godišnja Marilyn. Priznala je i da nije sportski tip, ali da ima određenu dnevnu rutinu.

 • „Nikada se nisam zamarala vježbama. Sada svako jutro najmanje deset minuta radim sa malim tegovima. Razvila sam svoje vježbe za mišiće koje želim da održim čvrstim i znam da su one dobre za mene jer osjećam kako aktiviraju dok vježbam“, rekla je glumica.

  Nije se mučila ni sa dijetama. Voljela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

  „Rekli su mi da je moj način ishrane apsolutno bizaran, ali ja ne mislim tako. Svakog jutra prije nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mlijeka. Kad je toplo, dodam dva živa jajeta, pomiješam ih viljuškom i popijem to dok se oblačim. Pijem to s vitaminima i sumnjam da bi ljekari mogli da preporuče hranljiviji doručak za zaposlenu djevojku koja je uvijek u žurbi“, ispričala je, a prenosi Vogue.

 • Glavni obrok joj je bio večera, a voljela je da se na kraju dana zasladi sladoledom.

  „Svake večeri svratim do marketa blizu mog hotela i uzmem odrezak, jagnjeće kotlete ili džigericu koje pečem u rerni. Obično uz meso jedem četiri ili pet sirovih mrkvi i to je sve. Nikad mi ne dosadi sirova mrkva… Pretpostavljam da je dobra stvar što malo jedem preko dana, jer sam posljednjih meseci stekla naviku da, kad se vraćam sa časova glume, svratim do slastičarne“.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,