Ljeto je stiglo, a to znači samo jedno - planiranje odmora za one koji to nisu učinili prethodnih mjeseci. 

Ljetovanje na Jadranu ili nekim drugim primorskim destinacijama, provjeren je recept za odličan godišnji odmor, međutim, posljednih godina, veliki broj je onih koji slobodne dane tokom ljeta odluče porodično provesti u iznajmljenim kućama za odmor.

Naime, radi se o objektima koji u potpunoj privatnosti, daleko od gradske vreve u prirodnom ambijentu nude poseban ugođaj uz bazene i sve ono što čini jedan odmor.

Tuzlanski.ba provjerio je koliko iznosi odmor za jedan vikend četveročlane porodice u jednoj takvoj kući.

Za one koji traže dobru lokaciju, a i recenziju, cijene za boravak u određenim vilama za odmor kreću se od 300 KM do 500 KM po noćenju, negdje i do 700 KM.

Što se tiče Tuzle i okoline, najjeftinije opcije za rezervaciju kuće za odmor od dva noćenja, nude se po cijeni od 140 KM do 300 KM, dok su skuplje opcije od 600 KM do 1000 KM.

Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine koji posjećuju turisti iz Arapskih zemalja, ali i ostatka svijeta, među najskupljim je destinacijama za ovu vrstu odmora.

Opcije za smještaj porodice nude se po cijenama koji su dosta visoke za prosječnog građanina Bosne i Hercegovine.

Određene opcije odmora od dva noćenja nude se po cijenama od 900 pa do čak 2000 KM.

Hercegovina i Krajina

Među ostatkom BiH, po predivnim ambijentima za odmor izdvajaju se Mostar i Blagaj u Hercegovini, te Bihać u Krajini.

Naime, kako smo vidjeli, cijene u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine, manje su u odnosu na gore pomenuto Sarajevo, pa tako četveročlana porodica za dva noćenja u Mostaru treba izdvojiti između 300 do 600 KM za jeftinije opcije, dok su one skuplje između 700 do 1000 KM.

Pored činjenice da su veliki hit u našoj državi, dosta građana ipak odlučuje se za izbor odlaska na more gdje po dosta nižim cijenama kako u turističkim agencijama, tako i u vlastitom aranžmanu organizuju svoj godišnji odmor. (Tuzlanski.ba)