Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fejzić najavio kandidaturu za gradonačelnika Srebrenice: Nije vrijeme za političke neozbiljnosti i neiskustva

Preuzmite sliku

Hamdija Fejzić danas je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Srebrenice na narednim izborima.

Podsjetimo, u novembru prošle godine smijenjen sa mjesta zamjenika gradonačelnika Srebrenice.

“S obzirom na to da smo u teškoj političkoj situaciji, kao odgovoran čovjek koji je većinu svog života posvetio političkom angažmanu u Srebrenici, svjestan sam činjenice da Srebrenica nama Bošnjacima predstavlja najvažnije političko i moralno pitanje”, naveo je Fejzić.

“Zbog sitnih, ličnih i uskostranačkih interesa nismo se u Srebrenici mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Svjestan momenta i situacije u kojoj se nalazimo kao politički odgovoran i iskusan čovjek, a nakon konsultacija i razgovora sa mnogim Srebreničanima, predstavnicima udruženja/organizacija ovim putem obavještavam javnost i građane Srebrenice da sam donio odluku da ću na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat za gradonačelnika općine Srebrenica“, dodao je u saopćenju.

Dodaje da nije vrijeme za političke neozbiljnosti i neiskustva.

“Ovim putem još jednom upozoravam sve političke aktere da još jednom razmisle jer nam predstoji teška politička borba, jer ovo nije vrijeme političke neozbiljnosti i neiskustva. Zahvaljujem se svima, kako političkim strankama, tako i udruženjima/organizacijama i pojedinicma na dosadašnjoj podršci”, naveo je i zaključio:

“Pozivam političke lidere da ne licitiraju Srebrenicom politički ni moralno, te ih pozivam da daju podršku mojoj kandidaturi kao nezavisnom kandidatu za gradonačelnika opštine Srebrenica”, rekao je Fejzić u svom saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje