Služba za zapošljavanje TK objavila zanimljiv oglas: Potrebni radnici za rad u rudniku zlata u Tanzaniji
Foto: Tuzlanski.ba

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona jučer je objavila interesantan oglas za prijem radnika.

Radi se o oglasu kompanije Nital d.o.o. Zenica, koja je raspisala oglas za prijem radnika rudarske specijalnosti za poslove podzemnog rudarstva, uključujući ekstrakciju rude zlata.

To svakako ne bi izazvalo pažnju da se ne radi o oglasu za posao koji se nalazi u Africi, tačnije Tanzaniji.

U opisu oglasa se navode sljedeće radne pozicije:

- Rukovodilac podzemnog rudarstva – 1 izvršilac

- Vodeći specijalista za rudarstvo i iskop i/ili miniranje i ekstrakciju rude – 3 izvrsioca

- Šef održavanja opreme i mehanizacije – 2 izvršioca

- Rukovodilac postrojenja za preradu rude – 1 izvršilac.

Uslov je radno iskustvo od najmanje 5 godina na istim ili sličnim poslovima a oglas ostaje otvoren do popune radnog mjesta.

Inače, Nital d.o.o je kompanija za projektovanje, inženjering i izvođenje svih vrsta radova u energetici i procesnoj industriji a osnovana je 1990. godine u Zenici.

"Kroz dugogodišnje iskustvo u oblasti projektovanja, inženjeringa, koordinacije remonata i isporuke specijalne opreme i rezervnih dijelova termoelektranama, cementarama, hidroelektranama i drugim kompanijama širom BiH i izvan, razvili smo se u kompaniju koja je u mogućnosti da zajedno sa svojim inostranim i domaćim partnerskim kompanijama ponudi kompletna idejna i izvedbena tehnička rješenja dijela ili čitavih postrojenja kao i realizaciju tih rješenja uz isporuku i instalaciju specijalne opreme, posebno u oblasti energetike i mašinogradnje.", navode u opisu.