Vozači ovog modela BMW-a rekorderi po kaznama za brzu vožnju
Foto: Tuzlanski.ba

Vozači BMW-a su širom svijeta specifični po ponašanju u vožnji, a razne statistike potvrđuju kako su upravo oni najviše nestašni. Stoga nije nikakvo iznenađenje da su se vozači jednog BMW-a našli na prvom mjestu statistike po broju kazni za prebrzu vožnju.

Međutim nikada ne bi pogodili o kojem se modelu radi. Nova studija američkog osiguravatelja Insurify, otkriva da je vozilo s najvećim postotkom kažnjenih vozača za prebrzu vožnju u SAD-u mali električni BMW i3, prenosi Autoklub.

Na bazi podataka koje su potrošači dali tiokom 4,6 miliona zahtjeva za osiguranje, čak 17,6 odsto vlasnika malog električnog automobila kažnjeno je zbog prebrze vožnje.

Da stvari budu još zbunjujuće, najmanje kazni su dobili vlasnici još jednog BMW-a, sportskog Z4. Samo 4,5 posto njih ima kaznu za prebrzu vožnju u svojoj vozačkoj evidenciji.

Takođe je zanimljivo primijetiti da, kada je riječ o markama, u top 10 marki s "najnestašniji" vozačima uopšte nema američkih. Insurify je otkrio da su pet marki s "najbržim vozačima" japanske, tri su njemačke i dvije korejske.