Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porod u Meghaninoj bolnici košta 20 hiljada funti: Rentaju im i dojilje

Preuzmite sliku

Riječ je o jednoj od najluksuznijih bolnica u Velikoj Britaniji, a uz prostrane apartmane sa dnevnim sobama mogu se pronaći i hladnjaci puni šampanjca…

Vojvotkinja Meghan Markle (37) jučer je rodila dječaka u 5:26 sati. Uprkos tome što se nadala kako će moći roditi u kući Frogmore Cottage u Windsoru gdje odnedavno živi sa suprugom, princom Harryjem (34), zbog komplikacija morala je roditi u bolnici Portland u Londonu.

 • Porod princa toliko se držao u tajnosti da čak ni roditelji vojvotkinje nisu znali da je prevezena u bolnicu. Meghan je navodno trebala roditi u bolnici NHS Frimley Park, ali slavni par je za doček svog prvorođenca ipak odabrao luksuznije mjesto.

  Cijena poroda u bolnici Portland iznosi preko 50 hiljada KM, a u istoj bolnici rađale su i druge poznate mame poput ‘Spajsica’ Victorie Beckham (45) i Geri Halliwell (46), supruge Jamiea Olivera (43), Juliette, glumice Emme Thompson (60). Meghan i Harry nisu prvi članovi kraljevske porodice koji su koristili usluge ove bolnice. Tamo je rodila i Sarah Ferguson (59), žena princa Andrewa (59).

 • Riječ je o jednoj od najluksuznijih bolnica u Velikoj Britaniji, a uz prostrane apartmane sa dnevnim sobama mogu se pronaći i frižideri puni šampanjca. Pacijentice mogu izabrati ginekologa kojeg žele imati prisutnog na porodu, a liječnici i medicinske sestre cijelo su vrijeme na raspolaganju. Svako dodatno noćenje u bolnici košta skoro 3 hiljade KM.

  – Neki su kod nas znali potrošiti i do 500.000 funti. Poznate osobe su nam stalne mušterije, a često nas posjećuju i arapske princeze – izjavio je Janene Madden, izvršni direktor bolnice.

  – Bogatim klijentima želimo damo ono što žele. Ako žele deset dodatnih soba mi ćemo im to pružiti. Sve dok su klijenti u mogućnosti platiti uslugu, na nama je da im osiguramo sve što žele – dodao je Madden.

  Također, u bolnici je više od 50 članova medicinskog osoblja dostupno rodiljama, a ukoliko majka ima problema s dojenjem, postoji mogućnost i privatnih dojilja. Za fotografije novorođenčadi i roditelja zadužena je posebna kompanija, a u trgovini koja se nalazi u sklopu bolnice, moguće je napraviti srebrni ili bronzani otisak djetetove noge.

  Bolnička kuhinja bazirana je na ‘The Dorchester’ hotelu s pet zvjezdica, a čak 13 ljudi pripremat će bilo koje jelo koje majka poželi. Sva hrana se servira na srebrnim tanjirima.

  – Majke mogu naručiti foie gras, jastoge, kamenice, Dom Pérignon ako požele – izjavio je jedan od kuhara.

  Za novorođenčad se brine vrtić na prvom katu, bebe su elektronski označene te ih se prati računarskim sistemom koji zna njihovu tačnu lokaciju. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje