Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovih pet stvari ne bi trebali kupovati kao poklone za Božić

Preuzmite sliku

Neke se stvari posebno često vraćaju ili mijenjaju u trgovinama na Božić.

Zato je najbolje da neke stvari uopšte ne kupujete. Najbolje je da se oslonite na one pametne alternative. Na Božić, u trenucima nužde, brzo posegnemo za darovima o kojima baš i nismo razmišljali. Sviđa li se primatelju poklon? Može li ga koristiti? Odgovara li mu to? Mnogi darovi se zato vraćaju ili razmjenjuju poklone nakon Božića. To se posebno odnosi na ove proizvode:

Fancy igračke

Želite kupiti poklon svojoj rodici, kćerki najboljeg prijatelja ili vlastitom djetetu te posegnuti za lutkom koja priča, kojoj možete promijeniti pelenu i koja također malo podriguje? Ako vaša rodica nije željela baš tu lutku, bolje maknite ruke od nje. Otmjene igračke kao što su lutke koje govore često se vraćaju nakon Božića. Umjesto toga uzmte više bezvremenskih igračaka – poput LEGO kockica ili sjajne društvene igre koju može igrati cijela porodica.

Određeni modni proizvodi

Torba marke XYZ ili haljina koju smatrate tako lijepom? Radije ne poklanjajte tako nešto. Svako ko voli modu ima svoj ukus i radije bira svoje komade odjeće ili obuće. Premda na prvu izgleda bezlično: u ovom slučaju bolje je dati bon.

Alat

Prema statistikama, ono što očevi nakon Božića najčešće razmjenjuju je alat. Bolje je za Božić ostaviti odvijače i slično na polici trgovine – osim ako vam tata nije apsolutni freak za alate. Za sve ostale očeve vrijedi sljedeće: i oni su na odmoru za Božić i ne žele čekić koji ih podsjeća na posao. Na primjer, bolje je ocu kupiti dobar Bluetooth zvučnik ili neki drugi tehnički uređaj koji zaista koristi i u kojem uživa.

Knjige pogrešnog žanra

S knjigama je otprilike kao i s modom: rijetko možemo pogoditi tuđi ukus. Stoga je bolje kupiti Kindle ili sličan tablet za primatelja poklona umjesto određene knjige ili barem bon za trgovinu gdje mogu sami kupiti knjige.

Nepotrebni kuhinjski aparati

Aparat za palačinke, vafle ili digitalno kuhalo za putovanje: glasine da majke žele stvari za kuhinju još uvijek se čuju. Ali, nije svaka majka ljubiteljica kuhanja. Neobične predmete koji se koriste najviše jednom godišnje žene najčešće izmjenjuju nakon Božića. Bolje je pokloniti majci vrijeme s tobom – na primjer, popodne u toplicama ili večera te posjeta kinu. To je puno više od digitalnog sofisticiranog kuhala koje može napraviti rižu jednom godišnje nakon Božića. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,