Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milioni pregleda, vrtoglava zarada: Dok se brat i sestra igraju mama ih snima za YouTube (VIDEO)

Preuzmite sliku

Gabrielle (4) i brata Alexa (5) je na njihovom YouTube kanalu ‘Toys And Little Gaby’ pogledalo više od 3,6 milijarde ljudi. Procjenjuje se da zarađuju više od milion funti godišnje

Malenim zvijezdama YouTube kanala ‘Toys And Little Gaby’Gabrielle (4) i njenom bratu Alexu (5) bi na broju pratitelja pozavidjeli i mnogo stariji ‘Influenceri’. Naime kanal na kojem se brat i sestra pred kamerama igraju najpopularnijim svjetskim igračkama ima više od 10 miliona pretplatnika i preko 3,6 milijarde pregleda.

Prije tri godine ga je pokrenula njihova mama Sabine (28), a danas joj je vođenje dječjeg YouTube kanala ‘full time’ posao. Njen je kanal posvećen isključivo djeci i dječjoj zabavi, odnosno igranju i rješavanju raznih izazova dječjih, a u fokusu su malena Gabrielle i Alex, i to dok se doma takmiče u raznim igricama i otvaraju nove igračke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleks & Gaby (@aleksgaby) on

Njihov najpopularniji video iz avgusta prošle godine, ‘Bath Song Nursery Rhyme for Kids’, pogledalo je nevjerojatnih 379 miliona ljudi. Video koji je zaludio toliko ljudi pokazuje brata i sestru kako se kupaju, peru kosu i igraju u kadi, dok u pozadini odzvanja zvučna dječja pjesmica.

Uporedbe radi, kanal ‘Toys And Little Gaby’ ima više pretplatnika nego YouTube kanal popularnog Cartoon Networka, a kompanija za digitalnu analizu Social Blade ga je proglasila najuspješnijim u Velikoj Britaniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleks & Gaby (@aleksgaby) on

Kako mama Sabine ne želi otkriti koliko je do sada zaradio popularni kanal, iz kompanije Social Blade, koja prati 23 miliona različitih YouTube kanala, kažu da ‘vjerovatno zarađuje puno više od milion funti godišnje’. No ono što je Sabine ipak otkrila, je da zahvaljujući tom novcu porodica namjerava proširiti svoj ‘skroman prigradski stan’.

– Kad su bili manji, voljeli su gledati kratke videe na YouTubeu, pa sam mislila da bismo mogli i sami nešto snimiti – ispričala je mama Sabine za Daily Mail, a i akademska zajednica se slaže kako je popularnost takvih kanala koji prikazuju djecu kako se igraju i otvaraju poklone, pravi svjetski fenomen. Danas za taj fenomen postoji i ime, ‘toddler crack’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleks & Gaby (@aleksgaby) on

Još jedan primjer koji pokazuje koliko je uspješan ovaj YouTube trend je osmogodišnjak Ryan, zvijezda YouTube kanala Ryan Toys Review, koji prema Forbesu od svog kanala zarađuje nevjerojatnih 22 miliona dolara godišnje.

YouTube kanali novac zarađuju preko oglasa koji se prikazuju prije videa, ili koji se prikažu preko stranice za vrijeme trajanja videa. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje