Ramzan Kadirov svojim prvim saradnicima poklonio deset skupocjenih Mercedesa
Foto: Tuzlanski.ba

Deset Mercedesa GLE, čija tržišna cijena počinje od 13 miliona rubalja (oko 190.000 eura), postalo je vlasništvo posebno istaknutih zapovjednika čečenskih jedinica koje sudjeluju u Sjevernom vojnom okrugu.

Ramzan Kadirov, ruski političar i trenutni Šef Čečenije, odlučio je počastiti svoje uposlenike nesvakidašnjim poklonima, prenosi Tuzlanski.ba.

Na svom Telegram nalogu objavio je tekst u kojem govori o svom načinu odavanja zahvalnosti svojim saradnicima.

"Sa zadovoljstvom sam uručio ključeve vrhunskih automobila zapovjednicima jedinica za provođenje zakona Čečenske Republike. Za njih su nabavljeni moderni i kvalitetni automobili. Ovaj dar našoj braći napravljen je u znak zahvalnosti za njihovu uzornu i vjernu službu." U svojoj izjavi, također, istako je i to da oni imaju  značajan doprinos specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

"U borbi protiv formacija Ukronata, naši zapovjednici radije stoje rame uz rame sa svojim saborcima, koji su čvrsto odlučili braniti interese Rusije. Jako sam ponosan i cijenim svakog od njih. U današnje vrijeme teško je pronaći ljude koji u potpunosti dijele vaša uvjerenja i spremni su, ako je potrebno, dati i život u njihovu obranu. ", dodao je Kadirov.

Kadirovu objavu s Telegrama možete pogledati ovdje.