Zatvorenik koji je ponovo uhapšen na dopustu: Elvis Selimović tereti se za nasilničko ponašanje
Foto: Tuzlanski.ba

Četrdesetdvogodišnji Elvis Selimović za kojim je sinoć u Tuzli trajala policijska potjera, biće predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopšteno je iz MUP -a Tuzlanskog kantona. 

Selimović je tokom ovog vikenda bio na dopustu, s obzirom na to da već izdržava zatvorsku kaznu, a tereti se za nasilničko ponašanje kao i prodaju narkotika. Tokom dopusta iz zatvora, Elvis je u naselju Miladije napravio nekoliko incidenata. Pucao je iz vozila u pokretu, a zatim i oštetio nekoliko automobila.

Vezano | Uhapšen muškarac za kojim je trajala policijska potjera u Tuzli: Riječ je o zatvoreniku koji je bio na dopustu tokom vikenda

''Selimoviću je zbog počinjenog krivičnog djela nasilničkog ponašanja oduzeta sloboda. Poduzimaju se dalje istražne radnje, a po okončanju, nakon kriminalističke obrade, isti će u skladu sa Zakonom biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštca Tuzlanskog kantona na dalje postupanje'', kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica MUP -a Tuzlanskog kantona.

Građani su sinoć oko 19 sati i 45 minuta prijavili Selimovića, a policijski službenici su ga uhapsili oko 22 sata i 45 minuta. (Tuzlanski.ba)