Foto: Tuzlanski.ba

Tokom redovne kontrole vozila, policijski službenici MUP -a TK su u petak pronašli drogu kod 31- godišnjaka inicijala E.M. iz Lukavca.

''U 23 sata i 30 minuta policijski službenici su u Tuzli, kontrolisali vozilo marke "VW Golf " kojim je upravljao E.M.(1993) iz Lukavca. Pregledom osobe je pronađena jedna  pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je pregledom vozila u unutrašnjosti uočen jedan ruksak crne boje u čijoj unutrašnjosti su  takođe pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela i to: jedna veća pvc. vrećica sa sadržajem zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, jedna veća pvc vrećica u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri pvc vrećice u kojima su se nalazile tablete  koje svojim izgledam asociraju na opojnu drogu i digitalna vaga na kojoj su vidljivi tragovi korištenja materija koje asociraju na opojnu drogu'', saopšteno je iz MUP -a Tuzlanskog kantona. 

O događaju je upoznat dežurni tužilac, a potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja, prema uputama tužioca poduzeli su policijski službenici Jedinice za saobraćaj policijske stanice Centar. (Tuzlanski.ba)