Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Sve je spremno za sutrašnje održavanje 23. manifestacije “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona” za 2016. godinu što je posebna prilika za odavanje priznanja najuspješnijim, kada se zaokružuje učinak tokom godine sportista i ekipa, rečeno je danas u Tuzli na konferenciji za novinare Sportskog saveza TK-a. 

Generalni sekretar saveza Jadran Lasetović rekao je da je pristiglo 160 prijava za najuspješnijeg sportistu TK-a, a svako od njih tokom prošle godine okitio se barem jednom titulom prvaka BiH u nekoj od sportskih disciplina.

“Žiri je imao možda jedan od najtežih zadataka do sada, ali su posao obavili na općete zadovoljstvo. Svi kandidati su dobri učenici ili strudenti”, rekao je Lasetović, prenosi Fena.

Priznanja za najuspješnije dodijelit će se u kategorijama: najuspješniji sportista i sportitskinja, najuspješnija ekipa, najuspješniji seniori, najuspješniji trener, najuspješniji juniori, najuspješniji kadeti, najuspješniji sportista i ekipa u invalidnom sportu, te najuspješniji trener u invalidnom sportu.

Po riječima Branimira Mikića, predsjednika Sportskog saveza Tuzlanskog kantona sutrašnja manifestacija je odlična prilika da se najzaslužnijim sportistima zahvali za postignute rezultate.

“Iako u Tuzli i Tuzlanskom kantonu nemamo vrhunskih rezultata kakve su postizali sportisti u proteklom periodu, moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, jer su upravo ti sportisti bili i najbolji glasnici Tuzlanskog kantona, u Federaciji i Bosni i Hercegovini”, rekao je Mikić.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Zlatan Muratović istakao je da to ministarstvo redovno pomaže održavanje manifestacije koja na najbolji način promovira sport i sportiste.

Proglašenje najuspješnijih sportista i ekipa TK-a, uz prigodan program, održat će se sutra u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, s početkom u 19,30 sati uz direktan prenos na RTV TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,