Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nurkić: Nikada se nisam odrekao dresa reprezentacije

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić obratio se javnosti putem Facebooka u vezi sa brojnim nesporazumima sa Košarkaškim savezom BiH. Pošto mjesecima traju međusobne optužbe po pitanju statusa Nurkića u reprezentaciji BiH, poruka koju prenosimo u cjelosti, sigurno neće smiriti strasti.

Želim posredstvom Vašeg medija upoznati sportsku javnost sa zbivanjima u vezi s mojim statusom u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Kao što Vam je poznato od augusta prošle godine protiv mene se vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz Saveza BiH s ciljem da me diskreditiraju kao sportaša i osobu i učine omraženim kod navijača.

Zbog toga sam prije dvije sedmice uputio pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine iz kojeg se jasno vidi da se nikada nisam odrekao dresa reprezentacije za koju sam spreman uvijek igrati.

Samo prije toga želim da Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza donesu stav kad su u pitanju zbivanja koja spominjem. Od Upravnog odbora sam tražio da sankcioniše mene, ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekujem da budu kažnjene osobe (imena možete pročitati u pismu upućenom Upravnom odboru) koje su bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na mene, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH.

Za sve što sam naveo u pismu Upravnom odboru imam materijalne dokaze koje sam u svom drugom pismu dostavio Upravnom odboru, a pojedinim članovima, na njihovo traženje i obećanje da će se angažovati u rješavanju ovog slučaja, i kompletnu prepisku sa direktorom reprezentacije, uključujući ljekarski nalaz, iz čega se jasno vidi da sam ispoštovao sve što je Savez BiH od mene tražio.

Zašto ovaj nalaz nikad zvanično nije objavljen, već su nastavili pisati saopćenja protiv mene, vulgarno me vrijeđati i obmanjivati javnost, morat će objasniti kreatori ove hajke. Za sve što sam napisao posjedujem dokaze koja sam dostavio Upravnom odboru, a spreman sam s njima upoznati i sportsku javnost u Bosni i Hercegovini.

Očekujem da će se Upravni odbor u što kraćem roku očitovati o ovom slučaju te drastično sankcionisati sve one koji zloupotrebljavaju Košarkaški savez i ruše ugled reprezentacije, pretvarajući je u privatnu ekipu nekolicine osoba, naveo je Nurkić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje