Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković: Poslovanje FS BiH je pozitivno kao i odnosi sa FIFA-om i UEFA-om

Preuzmite sliku

U “Kući fudbala“ u Sarajevu danas je upriličeno prednovogodišnje druženje predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i novinara koji prate rad Saveza.

Domaćini druženja kojem su prisustvovali brojni predstavnici medijskih kuća bili su predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, te generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Predsjednik Zeljković je prigodnim govorom pozdravio sve prisutne i napravio kratki rezime aktivnosti u tekućoj godini.

“I pored svih izazova koji su dodatno otežani epidemiološkom situacijom u svijetu, predstavnici Saveza su smogli snage da se izbore sa svim zahtjevima i godinu uspješno privedu kraju“, rekao je između ostalog Zeljković, te je istakao da je poslovanje NS/FS BiH pozitivno, kao i da su odnosi sa FIFA-om i UEFA-om na najvišem nivou od nastanka Saveza što je rezultiralo i njegovim imenovanjem u UEFA Komitet za nacionalne asocijacije.

Ovom prilikom se posebno zahvalio predsjedniku evropske krovne kuće fudbala Aleksanderu Čeferinu i direktoru nacionalnih asocijacija UEFA Zoranu Lakoviću koji su izašli u susret zahtjevu NS/FS BiH i omogućili početak realizacije projekta izgradnje 12 terena sa hibridnom travom.

Predsjednik se zahvalio i svim prisutnim novinarima, nezavisno od pristupa koji imaju prema NS/FS BiH, poželio im sreću na privatnom i poslovnom planu sa željom da se u narednoj godini zajednički radujemo uspjesima svih naših selekcija. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,