Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna pobjeda: Fudbaleri Slobode na Tušnju savladali Borac (FOTO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj danas danas je odigrana utakmica 5. Kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak u kojem su crveno-crni savladali FK Borac iz Banja Luke rezultatom 1:0.

Fudbaleri Borca su dobro otvorili meč na Tušnju, nakon uvodnih minuta Sloboda je preuzela kontrolu nad igrom. Preko Ignjatovića, Smajića, Todorovića, Musića fudbaleri Slobode su prijetili golu gostiju, ali bez konkretnog učinka. U 33. minuti susreta Todorović pada u kaznenom prostoru, ali se sudija nije oglasio. Pritisak Slobode se isplatio u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada mrežu Borca  nakon ubačaja Musića iz kornera pogođa Edis Smajić za vodstvo 1:0 kojim se otišlo na odmor.

U nastavku susreta, fudbaleri Slobode su čuvali stečenu prednost. Borac je zaprijetio u 66. minuti kada danilović šutira preko gola, minutu kasnije uzvratio je Mijić za Slobodu, ali lopta odlazi pored gola. U 81. minuti susreta Grahovac je promašio veliku priliku Slobodu. Do kraja susreta rezultat se nije mijanjao, fudbaleri Slobode su osvojili izuzetno vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

SLOBODA: Muminović, Škahić, Salihović, Todorović, Smajić, Grahovac, Lazevski, Husić, Ivetić, Ignjatović, Musić.

BORAC: Vukliš, Ojdanić, Puzigaća, Kunić, Radulović, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Janičić, Veselinović. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,