Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedan gostujući bod: Fudbaleri Slobode i Mladosti odigrali susret bez pobjednika (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 4. kola Lige za opstanak u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas su gostovali kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Tim Slavka Petrovića je nakon 90 minuta igre uspio ostati neporažen u ovom meču i tako napraviti još jedan veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

Fudbaleri Slobode su bolje otvorili susret, prve prilike za promjenu rezultata imali su Pandža za Mladost u 29. minuti, dok je nekoliko minuta kasnije zaprijetio Husić, kada je šutirao preko gola.

Mladost prva dolazi u vodstvo preko Šišića koji u 42. minuti sjajnim udarcem loptu šalje ipod prečke gola Azira Muminovića. Samo što su krenuli sa centra nakon primljenog gola “Crveno-crni” uspijevaju da poravnaju rezultat na 1:1. Darko Todorović još jednom pokazuje da se nalazi u odličnoj formi, mladi reprezentativac je golom sa preko 20 metara izmamio aplauz sa tribina. Prvo poluvrijeme okončano je neriješenim rezultatom.

Drugo poluvrijeme obilježila je znatno otvorenija igra na obje strane. Prilike vrijedne pažnje imali su Osmanagić koji je dobro šutirao za Slobodu, ali njegov šut je odbranio Bukvić, na drugoj strani Mujagićev udarac odbranio je Muminović.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Mladosti i Slobode nakon odigranih 90. minuta utakmice podijelili su bodove odigravši susret 1:1.

Podsjetimo, prije 5. kola lige za opstanak, fudbaleri Slobde će 11. aprila odigrati i prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH protiv Željezničara na Grbavici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje