Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlado Jagodić: Želimo u Vitezu pokušati ostvariti prvu gostujuću pobjedu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su otputovali u Vitez gdje će sutra od 14:00 sati u okviru 14. Kola BH Telecom Premijer lige BiH odmjeriti snage sa devetoplasiranom istoimenom ekipom.

Tim povodom prije odlaska Crveno-crne ekspedicije na stadionu Tušanj održana je press konferencija na kojoj su predstavnicima medija obratili se trener Vlado Jagodić i fudbaler Haris Mehmedagić.

Jagodić je na početku prvo napravio osvrt na revanš utakmicu Kup-a u Širokom Brijegu gdje je Sloboda poražena sa 2:0 i tako ostala bez plasmana među osam najboljih u ovom takmičenju.

Iako sam obećao ofanzivnu igru u Širokom Brijegu nije tako bilo zbog nekih drugih okolnosti. Nismo bili pravi međutim na konačan ishod su dosta uticale i neke druge stvari koje ste svi vi imali priliku da vidite. Međutim, moramo dalje i već u subotu imamo teško gostovanje u Vitezu gdje iskreno puno očekujem od igrača. Oni su ti koji dogovor iz svlačionice treba da sprovedu na terenu. Moramo pokazati psihološku snagu u utakmici protiv Viteza i nadati se prvoj pobjedi u gostima“ – kazao je Jagodić koji za utakmicu u Vitezu ne može računati na Stjepanovića, Ordagića i Subića koji će izostati zbog povreda.

Haris Mehmedagić je kazao kako očekuje puno bolje izdanje Sloboda za razliku od utakmice u Širokom Brijegu.

Nadam se da iz Viteza možemo donijeti sva tri boda u Tuzlu. Analizirali smo zajedno sa šefom utakmicu protiv Širokog i vjerujem da možemo sutra protiv Viteza bolje odigrati ako svi ispoštujemo dogovor“ – kazao je Mehmedagić.

Utakmica NK Vitez – FK Sloboda igra se sutra na Gradskom stadionu u Vitezu od 14:00 sati.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,