Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vatreno kolo: Petarda Rome, Šestica Porta, Schalke iznenadio, Maribor odličan (VIDEO)

Preuzmite sliku

 Večeras je odigrano osam utakmica prvog kola grupne faze Lige prvaka.

U derbiju prvog kola grupne faze Lige prvaka sastali su se Bayern i Manchester City. Edin Džeko je igrao od prve minute, pred kraj prvog poluvremena zaradio je lakšu ozlijedu leđa, igru je napustio u 74. minuti kada ga je zamjenio Agüero S. Bayern je golom pred sami kraj susreta kojeg je postigao Boateng uspio zabilježiti pobjedu i prva tri boda u prvom kolu grupne faze.

  • AS Roma v PFC CSKA Moskva - UEFA Champions League
  • Chelsea je dobro otvorio susret i došao u prednost u 11. minuti kada je, na asistenciju Hazarda, Fabregas pogodio. Ipak izuzetno vrijedan bof Nijemcima donosi Huntelaar u 62. minuti utakmice kada postiže gol za konačnih 1:1.

    Pjanićeva Roma je fantastično startala. U prvom kolu na svom stadionu deklasirali su Ruski CSKA rezultatom 5:1, strijelci za Vučicu bili su Iturbe , Gervinho dva puta, Maicon, Ignašević 51 (autogol) dok je jeidni gol za goste postigao Musa pred sami kraj susreta.

  • FC BARCELONA VS. APOEL NICOSIA
  • Rekordnu pobjedu u Ligi prvaka ostvarili su nogometaši Porta večeras protiv BATE Borisova, portugalci su slavili rezultatom 6:0 a strijelci u ovom susretu bili su Brahimi (tri gola), Martinez 37, Adrian 61, Aboubakar 76.

    Barcelona je u prvom kolu grupe F prvog kola Lige prvaka dočekala kiparski APOEL, a na kraju je katalonski tim slavio pobjedu rezultatom 1:0, jedini strijelac na utakmici bio je Gerard Pique koji je u 28. minuti utakmice na asistenciju Lea Messija pogodio za ispostavit će se pobjedu Barce.

    Ajax i PSG su podjelili bodove, rezultat utakmice na kraju bio je 1:1 a strijelci Cavani u 14. minuti za vodstvo Francuza i Schone u 74. minuti za poravnjanje i konačnih 1:1


    Gerard Pique Goal – FC Barcelona vs APOEL… by sporithd

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,