Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubiparip: Zrinjski ne dolazi svjež, ali ima 20-tak podjednako kvalitetnih igrača

Preuzmite sliku

Vojo Ubiparip u četiri je utakmice na početku nove premijerligaške sezone postigao isto toliko golova za svoj Tuzla City. Taj bilans ga drži na čelu liste strijelaca Premijer lige BiH zajedno sa fudbalerom Željezničara, Sulejmanom Krpićem.

U razgovoru za Tuzlanski.ba, Ubiparip je istakao kako je zadovoljan igrom njegovog tima do sada, ali da je sretan i zbog svog ličnog rezultata.

– Zadovoljan sam. Nastavio sam tamo gdje sam počeo prošle sezone, ali dok god ekipa bilježi dobre rezultate uvijek će neko iskočiti od pojedinaca u prvi plan. To je tako – rekao je napadač Tuzle, te dodao da se i u narednom susretu protiv Zrinjskog nada povoljnom rezultatu.

– Čestitam Zrinjskom na dobrom nastupu u ovim evropskim utakmicama. Sigurno se radi o jednoj od najboljih ekipa u BiH tako da nas očekuje izuzetno teška utakmica, ali i mi smo na početku ove sezone pokazali da možemo igrati lijep fudbal – kazao je naš sagovornik, dodavši kako malo računa i na umor mostarskog tima nakon njihove kvalitetne evropske epizode.

– Sigurno da na Tušanj ne dolaze svježi, ali oni imaju 20-tak podjednako dobrih igrača i ko god da počne utakmicu sigurno će za nas biti težak protivnik. Mi, ipak ne gledamo previše na njihov sastav. Gledamo samo na nas i spremni smo za otvorenu i čvrstu utakmicu – rekao nam je za Vojo Ubiparip.

Utakmica 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u nedjelju, 18. avgusta 2019. godine sa početkom u 20.30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje