Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla se oprostila od velikog čovjeka i fudbalera – Ismeta Hadžića Hadžije

Preuzmite sliku

Ispred Komemorativnog centra Tuzla, porodica, veliki broj građana, nekadašnji saigrači iz Slobode i Dinama, prijatelji i poznanici, danas su se posljednji put oprostili od velikog čovjeka i fudbalera – Ismeta Hadžića Hadžije (1954. – 2015).

Miljenik tušanjske i maksimirske publike nakon duge i teške bolesti preminuo je u utorak (14. jula) u 62 godini života što je istinski potreslo sportsku javnost širom regiona.

Od popularnog Hadžije danas su se oprostili njegovi saigrači sa kojima je dijelio sportske radosti u crveno – crnom i modrom dresu, ali i sportski radnici koji su se družili sa legendarnim fudbalerom našeg kluba. Zorislav Srebrić, generalni tajnik HNS – a, Marijan Vlak, Rizah Mešković, Dževad Šećerbegović, Fuad Mulahasanović, Suad Kalesić, Nihad Mujezinović…samo su neka od poznatih fudbalskih imena koja su odala počast svom Hadžiji.

  • images-cms-image-000018016
  • Ismet Hadžić ponikao je na Tušnju a crveno – crni dres nosio je od u periodu od 1972. do 1979. godine upisavši 350 nastupa. Nakon toga prešao je na Maksimir u Dinamo gdje je igrao šest sezona i postao legenda Modrih. Bio je član jedne od najboljih ekipa Dinama svih vremena koja se 1982. godine okitila titulom prvaka bivše Jugoslavije.

    Ostaće zapamćen kao jedan od najvećih igrača Slobode, ali i popularnih Modrih iz Zagreba. Ismet Hadžić je sahranjen na tuzlanskom groblju Bukovčić. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje