Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City u prijateljskom susretu bolji od Čapljine (FOTO)

Preuzmite sliku

FK Tuzla City je danas rezultatom 3:1 savladao ekipu Čapljine u pripremnoj utakmici za nastavak sezone.

Tuzla City poveo je od 18. minute, kada je poslije ubačaja Kojića ka Ubiparipu jedan od fudbalera Čapljine zatresao vlastitu mrežu.

Samo nekoliko minuta kasnije, sjajan solo prodor pravi Nermin Crnkić, koji je naredao nekoliko protivničkih igrača, a fauliran je u kaznenom prostoru, nakon čega sa bijele tačke za 2:0 pogađa Vojo Ubiparip. Čapljina brzo odgovara, nakon ubačaja iz kornera Cvitković pogađa mrežu Tuzle za 2:1, a igra se malo smirila nakon ovog gola.

  • U 36. minuti, Vojo Ubiparip izlazi sam pred golmana Čapljine, ovaj zaustavlja njegov udarac, a lopta se ponovo odbija Ubiparipu, koji promašuje prazan gol. Potom Jovo Kojić pokušava sa dvadesetak metara, ali šutira direktno u golmana Čapljine, koji lagano hvata loptu. Bilo je to ujedno i sve što se desilo u prvom poluvremenu.

  • U 60. minuti, nakon prekršaja na desnoj strani, Hajrović centrira iz slobodnog udarca, a Musić pogađa za vodstvo tuzlanskog tima rezultatom 3:1. Potom je desetak minuta kasnije šutirao i Čomor, no nije pogodio mrežu Čapljine. Čapljinci istrčavaju dobru polukontru u finišu susreta, no Karijašević je dobro riješio situaciju pred svojim golom iako je gol bio prazan. Potom je i Dejan Vučić zaprijetio golu Tuzlaka, no njegov udarac je bio neprecizan.

  • Posljednju šansu na utakmici imao je Ahmed Hasanbegović, no nije ni on bio precizan. Meč je okončan rezultatom 3:1, a pobjeda tuzlanskog tima je bila zaslužena. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje