Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City se oglasio saopštenjem za javnost nakon poraza na Otoci

Preuzmite sliku

U povodu utakmice 16.kola između Olimpika i Tuzla Cityja, gdje je naš klub poražen sa 3:2, obraćamo se Saopštenjem za javnost:

Nakon još jedne lakrdije u režiji Zorana Grbića, primorani smo da se oglasimo i da pitamo, do kada će trajati njegovo besramno suđenje i do kada će se takvo dijeljenje nepravde tolerisati?

Sa nevjericom iz utakmice u utakmicu gledamo i svjedočimo sramnom suđenju Grbića, u zadnjih nekoliko mečeva na duelima Tuzla Cityja. Zato pitamo Komitet za takmičenje i Komitet za suđenje, do kada će tolerisati suđenje Grbića na štetu našeg kluba?

Pitamo se da li Grbiću smeta naš grb ili nešto drugo, pa da iz utakmice u utakmicu sudi na našu štetu što ima za posljedicu direktan uticaj na rezultat, kao što je to bilo danas na Otoci.

Također, ako Grbić nema mogućnosti da ide na dodatne sudijske edukacije, može se obratiti našem klubu jer mi podržavamo usavršavanje i sportskih klubova i pojedinaca u sportu. A sve u cilju kako ne bi napravio štetu drugim klubovima, jer Tuzla Cityju više neće biti u prilici da sudi, s obzirom da ćemo tražiti njegovo izuzeće.

I na kraju se pitamo je li suđenje na našu štetu počelo kada smo odbili Grbićevo “REKETIRANJE”, da je on u stanju napraviti razliku na terenu za bilo koji tim za koji se odluči?

Ne možemo se oteti utisku da je očito prerano počela da se kreira tabela, jer da je Tuzla City danas na Otoci ima objektivno suđenje, stanje na tabeli bi izgledalo ovako:

1. Sarajevo 38

2. Željezničar 33

3. Zrinjski 29

4. Borac 28

5. Tuzla City 27

6. Široki… 25

F.K.Tuzla City

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje