Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sulejman Krpić karijeru nastavlja u Australiji

Preuzmite sliku

Western Sydney Wanderers FC potvrdio je potpis Sulejmana Krpića za nadolazeću sezonu Isuzu UTE A-lige.

Krpić je većinu svoje karijere proveo u Evropi, igrajući u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za Sarajevo, Slobodu, Tuzla City i Željezničar, te u Švedskoj za AIK i Hrvatskoj za Dinamo Zagreb U19.

U 2020., napadač visok 188 cm prvi je put iskusio nogomet izvan Evrope potpisavši za divove K-lige Suwon Bluewings gdje je proveo jednu sezonu.

Nakon uspješne sezone u Bosni i Hercegovini, Krpić je postigao 14 golova u 30 utakmica za Tuzla City gdje su završili sezonu kao drugoplasirani.

Krpić je u svojoj 12-godišnjoj karijeri zabio 78 golova u 237 utakmica i prvi put će zaigrati u A-ligama.

Dobrodošlicu Krpiću u Western Sydney poželio je trener Mark Rudan.

“Sulejman ima glad i mentalitet da se tjera da postigne ne samo svoje lične ciljeve, već i naše klupske ciljeve za narednu sezonu,” rekao je Rudan.

“Želimo dobrodošlicu Sulejmanu i njegovoj porodici u klub i nestrpljivi smo da se bacimo na posao.”

Krpić je rekao da je spreman dati sve od sebe za crveno-crne.

“Moja iskustva su me naučila puno dobrih stvari. Sada sam puno pametniji s puno više životnog iskustva i to ću pokušati iskoristiti da budem najbolji ovdje u Australiji,” rekao je Krpić.

“Spreman sam dati sve od sebe kako bih ostvario svoje ciljeve i opravdao klupska očekivanja. Nadam se da ću postići mnogo golova i obećavam da ću biti borac na terenu i uvijek davati svoj maksimum.” – kazao je Krpić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje