Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Statistički dokazano: Ovo je skupina smrti

Preuzmite sliku

Dvije najzanimljivije ekipe iz kvalifikacija u istoj su skupini, ali ona sa Španijom, Hrvatskom, Turskom i Češkom trebala bi ponuditi najuzbudljivije utakmice.

Za mnoge je stručnjake skupina E u kojoj su Italija, Belgija, Švedska i Republika Irska ‘skupina smrti‘ Eura.

Ali, Goalova Lista uzbuđenja prema Optinim logaritmima rangirala je ekipe prema više parametara iz kvalifikacija, te donijela malo drugačiji zaključak… Koje bi, dakle, trebale biti najuzbudljivije utakmice na Euru?

Skupina A, unatoč domaćinu Francuskoj, to nije, jer Rumunija i Albanija bile su dvije najdosadnije ekipe kvalifikacija. Rumuni su odigrali tri utakmice zaredom 0:0, te u deset utakmica zabili samo 13 golova. Albanci su, ipak, ekipa koja se kvalificirala s najmanje golova – zabili su svega sedam (tri su im pripisana zbog pobjede nad Srbijom 3:0 bez borbe).

Ni skupina B nije puno uzbudljivija, iščekuje se Bitka za Britaniju između Engleske i Walesa, te nastup Garetha Balea, kojeg su Englezi vrbovali i htjeli pod svoje dok je bio dječak.

I dok su Englezi bili najprecizniji u kvalifikacijama, Velšani su kvalifikacije završili s 11 golova, najbolji slovački strijelac Adam Nemec zabio je samo tri.

Skupina E tek je četvrta najuzbudljivija. Belgija, uza svu kvalitetu, nije zabila u dva ogleda s Walesom, dok Italijanima jako nedostaje ubojiti centarfor. Najjači adut Iraca su jedino – navijači…

Najveće uzbuđenje u toj skupini garantuje – Zlatan Ibrahimović!

  • euro-2016-thrill-list
  • Portugalov je adut Cristiano Ronaldo, ali s 11 golova u kvalifikacijama nikoga nisu impresionirali. Kao i Mađarska, dok je puno uzbudljiviji bio Island.

    Ako tražite isključivo golove, za vas je skupina C, jer Poljska i Njemačka upravo su dvije najuzbudljivije reprezentacije prema Goalovu indeksu.

    Najizjednačenija i najuzbudljivija trebala bi biti skupina D. Španija traži napadača vrijednog njihove playmakerske snage, ali dodavanjima mogu svakoga uništiti. Čehe se ne smije podcijeniti jer su osvojili skupinu ispred Islanda, Turske i Holandije, iako pritom samo u jednoj utakmici nisu primili gol.

    Turci su baš izbacili Holanđane, dok je Hrvatska, čini se, pronašla stari žar kad je Ante Čačić zamijenio Niku Kovača. A u Rakitiću, Modriću i Kovačiću ima jedan od najboljih veznih trojaca na svijetu. (Goal.com)

  • euro-2016-thrill-list-1
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,