Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Spasić: Zadovoljni smo profesionalizmom bh. nogometaša (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu a danas će obaviti i prvi trening uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Igrači su po dolasku na pripreme radili individualno u teretani, a danas slijedi uvod u trenažni proces.

Dragan Spasić, asistent bh. selektora Roberta Prosinečkog, pohvalio je igrače zbog njihovog profesionalizma.

– Želim da tako i nastave te da obave ove dvije utakmice na najbolji način. Misli su im više na odmoru, jer su prvenstva završena, ali još jednom, svaka im čast za njihovo ponašanje – dodao je Spasić.

Istaknuo je da povrijeđenih igrača nema te da je to pozitivna stvar. Većina reprezentativaca trenira individualno u pauzama i osim činjenice da su sezone u većini prvenstava završene.

– Zadovoljan sam profesionalizmom. Naši igrači izvršavaju sve zadatke i na maksimalnom su nivou posvećenosti tako da ne možemo imati zamjerke. Što se tiče utakmica, bit će sigurno dobrih, ali i loših. Kamp služi za to da neke stvari ispravljamo – poručio je Spasić.

Istaknuo je da će stručni štab pokušati da zadatke koje traže od igrača dignu na viši nivo.

– U ovim utakmicama bismo dali priliku svakom pojedincu, ali znate da u prijateljskim mečevima imamo pravo na šest izmjena. Sa Crnom Gorom imamo trojicu (Misimović, Spahić, Ibišević) igrača koji počinju utakmicu i automatski smo u deficitu sa tri izmjene – dodao je.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović rekao je da su utakmice protiv Bugarske i Senegala bile jako važne kao i ove nadolazeće dvije.

– Slušamo štručni štab šta želi od nas tako da se stvari pozitivno odvijaju. Dobro je da non-stop igramo utakmice jer tako možemo napradovati kao ekipa. Pobjeda uvijek diže samopouzdanje svakom igraču a prije svega ekipi. Utakmice moramo shvatiti ozbiljno – zaključio je Zukanović.

Utakmicu protiv Crne Gore reprezentacija BiH igra 28. maja u Zenici, a potom 1. juna gostuje Južnoj Koreji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,