Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u nedjelju gostuje u Zenici, poznate sudije šestog kola

Preuzmite sliku

Ovog vikenda nastavlja se BHT Premijer liga Bosne i Hercegovine, na rasporedu je šest utakmica, a igrat će se tri u subotu i tri u nedjelju.

Premijerligaško kolo otvara utakmica Viteza i Zrinjskog, u subotu od 17:00. Sudac ovog susreta je Ilija Živković, dok će njegovi pomoćnici biti Dalibor Hrstić, Čedomir Vičić i Irfan Peljto. Susret će prenositi BHT1.

U istom terminu igrat će Mladost i Radnik, a glavni sudija je Emir Spahalić, na asistencije Harisa Bakovića, Marka Perića i Edisa Zukića.

Jedan od derbi susreta 6. kola Premijer lige BiH igraju Željezničar i Široki Brijeg u subotu od 20:00, a glavni arbitar na Grbavici biće Vladimir Bjelica, dok će njegovi pomoćnici biti Radislav Kačavenda, Fikret Bačić i Ermin Sivac. Susret će moći pratiti gledaoci putem platforme Moja TV.

U nedjelju od 17:00 GOŠK dočekuje Krupu, a glavni sudija je Haris Kaljanac, kojem će pomagati Ibrišimbegović Senad, Stefan Tešanović i Admir Šehović.

Veliki derbi u Zenici će odigrati Čelik i Sloboda. Dvije ekipe koje imaju dugu tradiciju odigranih susreta, te meč koji uvijek odiše pravim sportskim duhom. Sloboda u Zenicu stiže nakon domaćeg poraza od Zrinjskog, te za sada igraju mnogo bolje na gostujućim terenima u Premijer ligi BiH. Čelik je do sada uspio upisati tri boda, pobjedivši Radnika prije 15 dana. Prošlog vikenda je ekipa iz Zenice izgubila od Krupe. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Ognjen Valjić, na asistiranje Sretena Udovičića, Jure Musa i Adisa Mulahasanovića. Utakmicu sa stadiona Bilino Polje tv gledaoci će moći pratiti putem kanala Moja TV.

Posljednju utakmicu 6. kola BHT Premijer lige BiH igraju Borac iz Banja Luke i Sarajevo u nedjelju od 20:00, a glavni sudija je Goran Paradžik, kojem će asitirati Arnel Novalić, Igor Radaković i Zoran Grbić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje