Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Sloga postigli dogovor u vezi sa korištenjem stadiona Tušanj

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Tušanj održan sastanak predstavnika FK “Sloboda” Tuzla, FK Sloga Simin Han i JU Gradski stadion Tušanj prilikom čega je postignut dogovor o načinu korištenja stadiona Tušanj u sezoni 2018./2019., a na kojem će pored Slobode, svoje domaće utakmice igrati i Sloga.

“Dogovor je postignut. Bilo je tih nekih manjih problema prije svega zbog infrastrukture i kvaliteta travnjaka. Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi i očekujemo da budemo pravi sportski rivali. Rekao sam i ranije da se dogovorom sve može riješiti, izjavio je predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, Senad Mujkanović.

Dogovor dva kluba potvrdio je i Almir Husić, sportski direktor Slogenkoja će se u narednoj sezoni takmičiti pod imenom Tuzls City.

“Danas smo održali sastanak i mogu vam reći da smo dogovorili sve uslove, prije svega one tehničke prirode, za odigravanje utakmica Sloge buduće Tuzla City na Tušnju. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i Savez kako bi jednu sedmicu mi, a drugu Sloboda bila domaćin. Hvala svima, kako čelnicima Slobode tako i čelnicima JU Tušanj. Želja nam je da budemo pravi sportski rivali, rekao je sportski direktor Sloge, Almir Husić.

Podsjećamo, sezona 2018./2019. BH Telecom Premijer lige BiH starta 21. jula 2018. godine,a žrijabanje parova biće obavljeno 20. juna u Sarajevu, saopćeno je iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje