Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Klub-X remizirali u kontrolnoj utakmici (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je Sloboda odigrala drugu kontrolnu utakmicu protiv “Kluba X” koji je okupio ponajbolje igrače iz nižeg ranga takmičenja i pojedine reprezentavice A selekcije BiH, a nakon devedeset minuta igre nije bilo pobjednika.

Sloboda je istrčala u sastavu: Erić, Beganović, Salihović, Mujkić, Đorđilović, Jahić, Đukić, Hodžić, Zilkić, Omerović, Stjepanović, a za protivnika su imali ekipu koju su sačinili: Muminović, Mešić, Softić, Muratović, Mujagić, Memišević, Majdančić, Mujkanović, Salamović, Fazlić, Kukić.

Gostujući tim je bolje otvorio utakmicu i već u 7. minuti Klub x je poveo golom Kukića nakon čega su fudbaleri Slobode nizali prilike, a do izjednačenja se čekalo do 29. minute kada je nakon odličnog solo prodora mrežu Muminovića pogodio Dino Hodžić. Međutim, u finišu prvog dijela nakon zakašnjele reakcije odbrane domaćih, Klub X dolazi do gola, a ovaj put mrežu Slobode pogodio je Mujkanović.

U nastavku, trener Jagodić je izmijenio sastav te u drugom poluvremenu na teren poslao Hadžića, Ignjatovića, Zukića, Salkića, Todorovića, Hairlahovića, Ordagića, Grahovca, Kalezića, Tandira i Smajića.

Početak drugog dijela utakmice nije ponudio atraktivnu igru, te su domaći stvorili tek nekoliko poluprilika. Ipak, Sloboda nakon petnaest minuta igra u drugom dijelu ponovo dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Ismar Tandir koji je fenomalnim udarcem pogodio mrežu Kluba x.

Do kraja utakmice Sloboda je stvarala prilike, ali nedostajala je precizna završnica koja bi domaćim donijela drugu pobijedu u kontrolnim utakmicama.

Nakon utakmice, trener Slobode, Vlado Jagodić bio je raspoložen za razogovor te je sa nama podijelio utiske kontrolne utakmice i naredne planove:

Podsjećamo, fudbaleri Slobode u četvrtak u 13 sati polaze na Kupres gdje će nastaviti pripreme za nadolazeću sezonu 2017./2018. gdje će odgirati dvije kontrolone utakmice. Iako je najavljivano da će Sloboda 2. jula igrati protiv Cibalije, došlo je do određenih promjena tako da će Sloboad 2. jula odmjeriti snage sa povratinkom u Premijer ligu BiH, ekipom GOŠK Gabela. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje