Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjeverna Koreja 5 godina nije ugostila drugu reprezentaciju, sad je meč odgodila i Japanu

Preuzmite sliku

Japan je u četvrtak na domaćem terenu pobijedio Sjevernu Koreju 1:0 u četvrtom kolu skupine B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Ove su dvije reprezentacije u utorak, 26. marta trebale odigrati novi kvalifikacijski susret u sjevernokorejskom Pyongyangu. Međutim, utakmica je odgođena, objavio je Azijski nogometni savez (AFC) i dodao da će slučaj biti prebačen na FIFA-u koja će odlučiti što će biti s neodigranim susretom.

Čelnik japanskog nogometnog saveza Kozo Tashima za Kyodo News potvrdio je odluku Sjeverne Koreje o odgodi utakmice. Sjeverna Koreja navodno je zabrinuta zbog “zloćudne zarazne bolesti” u Japanu, a što se vjerovatno odnosi na porast slučajeva zaraze streptokokom, objavio je Kyodo News.

Sjeverna Koreja je 2019. posljednji put bila domaćin međunarodne utakmice, nakon čega se povukla iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. zbog straha od pandemije koronavirusa. Inače, u kvalifikacijskoj skupini B za Svjetsko prvenstvo 2026. nalaze se i Sirija te Mjanmar. Sjeverna Koreja bi u lipnju trebala ugostiti preostale protivnike iz skupine. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,