Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Simone Inzaghi: Vjerujem da možemo osvojiti titulu

Preuzmite sliku

Inter našeg Edina Džeke (36) u srijedu (4. januar) od 20,45 sati igraju veliki derbi 16. kola Serije A protiv lidera Napolija.

Uoči derbija održana je i press konferencija Intera, a prisutnim novinarima obratio se trener Simone Inzaghi.

“Jedva čekamo da utakmica počne. Shvatamo da igramo protiv veoma jake ekipe i oni su jedina momčad u Europi bez poraza u tekućoj sezoni. Ipak, mi smo motivisani i odlučni”, kazao je Inzaghi i odgovorio na pitanje ko će igrati u vrhu napada u sutrašnjem derbiju.

“Nakon dugo vremena konačno imam četiri napadača na raspolaganju. Lautaro se vratio prije četiri dana, ali je dobro trenirao. Correa je bolje, dok su Džeko i Lukaku imali više vremena za treniranje. Posljednja dva treninga će mi pomoći da donesem odluku ko će zaigrati u napadu.”

Inzaghi je dobio pitanje i da li vjeruje da njegov tim na kraju sezone može osvojiti titulu.

“Vjerujem. Imamo još 23 utakmice do kraja sezone. Mnogo bodova je u igri. Inter će, kao i drugi timovi, pokušati smanjiti zaostatak za liderom. Možemo samo čestitati Napoliju na onome što su uradili do sada. Ipak, mi uz pomoć naših nevjerovatnih navijača idemo na pobjedu u svakom susretu.

Trener Intera se osvrnuo i na situaciju sa belgijskim napadačem Lukakuom.

“Svi znamo njegove kvalitete. On je napadač koji nam donosi različite opcije i na kraju čini naš tim boljim. Imamo drugi najbolji napad u ligi, a prošle godine smo bili najbolji. Moja želja je da on i Correa dodatno poboljšaju naš napad.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,