Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam igrača iz Reala odavno znalo sudbinu Lopeteguija, saigrači ostali u šoku

Preuzmite sliku

Florentino Perez je jučer objavio da će nasljednik Zinedinea Zidanea na klupi Reala biti sadašnji španski selektor Julen Lopetegui, a šokantna vijest nije bila iznenađenje za sedmorica realovaca u dresu Furije.

Naime, Perez je prije nekoliko dana pozvao kapitana Sergia Ramosa na razgovor i obavijestio ga o svojoj odluci i imenu čovjeka koji će predvoditi Kraljeve.

Realovi igrači Ramos, Carvajal, Vazquez, Asensio, Isco, Fernandez i Vallejo znali su da će ih sljedeće sezone na klupskom nivou voditi čovjek koji im je do danas bio selektor, piše Marca.

Ostatak reprezentacije bio je šokiran njegovom odlukom, s obzirom na to da je donio 72 sata prije otvaranja Svjetskog prvenstva s Portugalom.

“Ramos i Iniesta su nas pokušali uvjeriti da Lopetegui treba ostati selektor do kraja Mundijala, ali nismo mogli prijeći preko takve izdaje. Izabran je za novog trenera Real Madrida, a niko od nas nije znao ni da pregovara. Saznali smo sve pet minuta prije zvanične objave i to je veoma bezobrazno od njega. Odlučili smo da više neće biti selektor i želimo mu sve najbolje u budućnosti”, rekao je predsjednik Saveza Luis Rubiales na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,