Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Volio bih da Rodriguez ostane u Realu

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice, izrazio je želju da James Rodriguez ostane u Real Madridu, ali isto tako je kazao i da će razumjeti Kolumbijca ukoliko odluči da poslije finala Lige prvaka napusti Santiago Bernabeu.

Rodriguez je u nekoliko navrata izrazio želju da igra više, ali kod trenera Zinedinea Zidanea to teško može očekivati. Kod francuskog trenera Kolumbijac je ove sezone počeo svega 13 utakmica u prvenstvu od 22 u kojima je nastupio.

Stoga se sve češće priča o tome kako će Rodriguez na ljeto preći u Manchester United, a u trku se uključio i Inter. No, Ronaldo želi da ostane u Madridu.

“James ima svoje razloge i moramo ih poštovati. Ako nije sretan, ako želi više, onda mora potražiti nešto bolje za sebe. Ako me bude pitao za mišljenje, reći ću mu da ostane. Očigledno je da on ima određene pritužbe i najbolje bi bilo da igra više, ali ovo su veoma lične stvari. On definitivno ima potencijal da igra za Real Madrid, ali ima i svoje razloge, koje moramo poštovati”, kazao je Ronaldo uoči sutrašnjeg finala Lige prvaka, koje će se igrati u Cardiffu.

Rival “kraljevskom klubu” biće Juventus, a utakmica će početi u 20.45 sati.

Rodriguez je u Real stigao 2014. godine iz Monaca i od tada je odigrao 110 takmičarskih utakmica, te postigao 36 golova. U dresu Kolumbije 25-godišnji vezni fudbaler nastupio je 54 puta uz 19 pogodaka. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje