Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativni povratak nakon srčanog udara: Eriksen ušao u igru i odmah zabio gol za Dansku

Preuzmite sliku

Danski nogometni reprezentativac Christian Eriksen zabio je svoj prvi gol za reprezentaciju od Evropskog prvenstva, kad su ga nakon srčanog udara iznijeli s travnjaka.

Eriksen je zabio gol u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske za 3:2. U igru je ušao u 46. minuti, a u 47. je zabio na asistenciju Olsena. Bio mu je to prvi kontakt s loptom na utakmici.

Nizozemci su poveli pogotkom Bergwijna u 16. minuti, no Vestergaard je četiri minute kasnije izjednačio na 1:1. Do kraja prvog poluvremena Nizozemci su vodili 3:1, a golove su zabili Ake i Memphis Depay. Eriksenov ulazak u igru podignuo je navijače na noge. Dobio je ovacije s tribina, a nekoliko trenutaka nakon toga upisao se i u strijelce. U 71. minuti svoj je drugi pogodak na utakmici postigao Bergwijn za pobjedu Nizozemske 4:2.

Podsjetimo, Eriksen je kolabirao tokom okršaja Danske na Euru 2020. s Finskom na stadionu Parken u Kopenhagenu i nakon toga je morao ugraditi uređaj za regulisanje rada srca.

To je dovelo do kraja njegovog boravka u talijanskom klubu Interu, jer talijanska Serie A ne dopušta igračima koji koriste takve uređaje dok igraju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,