Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi u Gabeli: GOŠK i Sloboda odigrali susret bez pogodaka

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u okviru 21. kola BiH Premijer lige odigrali susret protiv GOŠK-a, rezultat nakon 90. minuta glasio je 0:0. 

Sloboda je već u 3. minuti zaprijetila preko Ivana Barabana koji je sa preko 20 metara uputio udarac prema golu, no golman Kozić je dobrom intervencijom zaustavio ovaj šut.

Tuzlaci su bili konkretniji tokom prvog poluvremena, što je moglo rezultirati pogotkom kada je u zadnjoj minuti prvog dijela na centaršut Husejinovića Smajić  sa dva metra promašio gol, nakon prvih 45 minuta rezultat je ostao 0:0.

Drugo poluvrijeme Sloboda je otvorila nešto ofanzivnije, Tuzlaci su napadali preko Zukića i Huseinovića, ali mreža Gabejana je i dalje ‘mirovala’.

Najveću priliku za Slobodu imao je Zukić u 84. minuti kada je nakon ubačaja Ivetića glavom sjajno šutirao, ali golman Kozić i ovaj put odličnom intervencijom sačuvao mrežu GOŠK-a.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudbaleri Slobode i GOŠK-a odigrali susret bez golova.

U narednom 22. kolu Sloboda će na Tušnju dočekati Željezničar, dok će ekipa GOŠK-a gostovati na Bilinom polju protiv Čelika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje