Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Realu se vraća najkorisniji igrač

Preuzmite sliku

Francuz je najučinkovitiji igrač Reala ove sezone. Ne radi se naravno o ukupnom broju golova i asistencija, nego o onima koji su donijeli direktne bodove

Iako je Didier Deschamps odlučio ovoga puta odraditi prijateljske susrete Francuske bez Karima Benzeme, Zinedine Zidane je i više nego sretan zbog njegovog oporavka. Iako je još uvijek rano očekivati da će Realov napadač zaigrati u utakmici sa Sevillom, barem se priključio treninzima sa suigračima. Njegov lagani povratak nagovještava da bi trebao biti potpuno spreman točno za El Classico koji je na rasporedu 2. aprila. Kakva radost za Real, a pogotovo Zinedinea Zidanea.

Iza Benzeme je uistinu teško razdoblje. Osim što je bio upleten u seks skandal s Mathieuom Valbuenom, javljao se policijskim službenicima, ‘protjeran‘ iz francuske reprezentacije, još je bio i ozlijeđen. Ali, ako pogledamo njegov učinak u 25 odigranih utakmica ove sezone, vidimo da je od neprocjenjive vrijednosti Realu.

S 23 pogotka i tri asistencije, već je nadmašio svoje prošle sezone u kraljevskom klubu. U prvenstvu je postigao 19 pogodaka, a samo je u sezoni 2011./2012. zabio više – 21 gol. Nevjerojatne brojke za Francuza koji je ove sezone propustio ukupno 13 utakmica zbog ozljeda!

Ali nije samo to razlog Zidaneove sreće njegovim povratkom. Francuz je i najučinkovitiji igrač Reala ove sezone. Ne radi se naravno o ukupnom broju pogodaka i asistencija, kojih Ronaldo ima 53, nego o tome da su pogoci koje je postizao  Benzema, najviše značili Realu. S 23 postignuta pogotka, klubu je direktno donio 10 bodova (0.43 boda po golu). I Ronaldo je donio jednaki broj bodova, ali s puno više golova i asistencija, dok je Gareth Bale s 14 golova i 11 asistencija direktno klubu osigurao samo jedan bod.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,