Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prodajom Smajića i Todorovića Sloboda bi mogla inkasirati blizu 2 miliona KM

Preuzmite sliku

Uskoro počinje nastavak prvenstva u okviru Premijer lige BiH u fudbalu. Crveno-crni su trenutno u Turskoj gdje se pod trenerskom palicom Slavka Petrovića spremaju za predstojeće utakmice.

Zbog nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine desni bek Slobode Darko Todorović propustio je pripreme u Antaliji ali će se ubrzo pridružiti ekipi i nastaviti trenažni proces.

Todorović je jedan od mladih fudbalera u Slobodi koji je već na meti nekoliko klubova. Međutim, nakon nastupa za A selekciju BiH sigurno je kako će cijena Todorovića još više da poraste.

Trenutno njegova vrijednost na fudbalskom tržištu iznosi 300.000 eura kako se navodi na stranici transfermarkt.

Kako je ranije u izjavi za naš portal kazao Todorović trenutno nijedna ponuda nije toliko atraktivna kako bi promijenio sredinu. Kako kaže ukoliko dođe do transfera vrlo je važno da klub prije svega bude zadovoljen.

Osim dva upisana nastupa za nacionalnu A selekciju, Todorović je i standardni član U21 reprezentacije BiH, a ranije je bio i u selekcijama U17 odnosno U19. Sigurno je da će sve veće biti interesovanje klubova za ovog mladog fudbalera Slobode što bi svakako moglo da poveća i njegovu cijenu čak možda i preko 500.000 eura.

S druge strane Todorovićev kolega iz svlačionice ofanzivac Edis Smajić koji ima svega 19 godina također će biti veoma tražena “roba” na Tušnju. Smajić je u dosadašnjoj karijeri za državne selekcije od U15 do U19 upisao čak 26 nastupa i postigao ukupno 9 golova.

Smajić, jedan od najboljih mladih igrača u našoj zemlji. Kao kapiten je predvodio kadetsku selekciju Bosne i Hercegovine do plasmana na Evropsko prvenstvo koje se održalo u Azerbejdžanu.

Smajić ima ugovor sa Slobodom do juna 2020. godine, a već na ljeto, može se očekivati njegov transfer, jer se izvan svake sumnje radi o vanserijskom talentu.

Kako nezvanično saznajemo Smajić bi najvjerovatnije karijeru mogo nastaviti u Italiji, a Sloboda bi na njegovom transferu mogla da profitira više od milion KM.

Ukoliko bi Sloboda izborila opstanak u društvu najboljih i osvojila KUP BiH sigurno da bi cijena ove dvojice igrača još porasla.

Prodajaom Smajića i Todorovića klub sa Tušnja mogao bi prema nekim procjenama da profitira blizu 2 miliona KM što bi za Slobodu bila ogromna finansijska injekcija.

Ova dva mlada fudbalera su dokaz da treba što više ulagati u vlastite pogone i omladinske škole fudbala. Ukolio se još prilikom sklapanja ugovora definušu odnosi da matični klub ima određeni procenat prilikom svakog narednog transfera kao u slučaju Edina Džeke i Željezničara onda se sigruno Slobodi pišu vedriji dani. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje