Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pred londonski duel West Hama i Chelsea pojačane mjere bezbjednosti

Preuzmite sliku

Gledaoci koji budu htjeli gledati londonski duel West Hama i Chelsea susreće se sa pojačanim mjerama bezbjednosti, zabranom točenja alkohola i “velikim planom policije za održavanje reda i mira“, javlja Anadolu Agency (AA).

“Čekićari“ i “plavci“ sastaće se na Olimpijskom stadionu u Londonu u četvrtom kolu Liga kupa Engleske, a velike mjere bezbjednosti preduzete su zbog istorije animoziteta navijača dva londonska kluba. S obzirom da se očekuje dolazak oko pet hiljada Chelseajevih rizik od sukoba je dodatno pojačan.

Od kako je West Ham preselio sa Upton Parka na Olimpijski stadion izrečene su zabrane ulaska na tribine za 23 navijača, a izvršeno je devet hapšenja izvan stadiona.

Britanski mediji navode da posjetioci londonskog derbija mogu očekivati “detaljno pregledanje tijela“ na ulaznim kapijama stadiona, dok neće biti prodaje alkoholnih pića na mobilnim barovima na i oko stadiona pred susret.

Tri osobe su uhapšene nakon premierligaškog remija West Hama sa Middlesbroughom ovog mjeseca, a u septembru tokom utakmice u kojoj su “čekićari“ poraženi od Watforda zabilježeni su incidentni na tribinama.

Utakmica četvrtog kola Liga kupa Engleske između West Hama i Chelseaja igraće se u srijedu sa početkom u 20.45 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,