Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pranjić: Ovo nije način na koji želim igrati, osjeti se strah u igračima

Preuzmite sliku

Trener Crveno-crnih ponovio dio izjave o stilu igre koji je dao i protiv ekipe Posušja, ali istakao da je ovaj bod vrijedan za njegov tim

FK Sloboda je osvojio jedan bod u utakmici protiv FK Igman u okviru 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vezano | Blijeda igra, vrijedan bod: Fudbaleri Slobode remizirali u Konjicu protiv Igmana

Konačan rezultat susreta glasio je 1:1, a nakon utakmice za Arenasport govorio je trener Crveno-crnih, Danijel Pranjić.

“Nisam zadovoljan. Nećete vjerovati kada kažem da nisam zadovoljan, znam da zvuči malo čudno. Svaki bod nama jeste bitan i način na koji smo došli do boda zadovoljava. Međutim, ja mislim da smo bili malo mirniji nap asu da smo mogli iskoristiti bolje ovu utakmicu. Nećemo gledati sada bod, kada vidim prvo poluvrijeme, moram biti sretan sa bodom”, rekao je Pranjić i osvrnuo se ponovo da ovo nije način igre koji on želi preferirati:

“Ovo nije način na koji ja želim igrati. Ono što sam rekao protiv Posušja je istina. Osjeti se strah u igračima, teško je to izbiti iz glave. Jako nam je bitan bod i idemo dalje. Imamo dvije utakmice kući protiv Sloge i Tuzla Cityja, to moramo dobiti. Mislim kažu ništa se ne mora, ali ovo su stvarno bitne utakmice. Ako budemo imali pristup iz prvog poluvremena i malo više mirnoće u pasu, onda možemo gledati prema budućnosti Slobode”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje